Amb motiu dels 30 anys de Sabor de Gràcia, el seu fundador, Sicus Carbonell, s’ha apropat al plató del betevé directe per repassar les tres dècades d’història del grup. L’artista ha destacat que li “fa molta il·lusió” arribar fins aquí, ja que “pocs grups aconsegueixen arribar” als 30 anys. A més, la celebració dels 25 anys va quedar aturada en part per la pandèmia, així que ara Sabor de Gràcia s’ha proposat “fer molt més del que volíem fer pels 25”.

A banda del concert al Paral·lel 62 per celebrar la fita del 30è aniversari, la banda també ha anunciat un nou disc en dos volums amb col·laboracions com 31Fam i Gilberto, una exposició fotogràfica i un documental. El primer avançament d’aquest disc arribarà divendres, 11 d’octubre, amb l’estrena de la cançó Sombra de un sueño, en què Carbonell ha col·laborat amb els seus fills, Júnior i Yerai.

La rumba al món

Carbonell és l’únic que també formava part dels integrants originals que van fundar la banda al barri de Gràcia el 1994. De fet, en l’entrevista ha volgut remarcar el seu vincle amb el barri, tot i admetre que “Gràcia ha canviat molt”. Carbonell ha dit que ell va néixer allà i que quan es mori “morirà un gitano del barri de Gràcia”. També ha recordat altres moments de vincle amb el barri, com quan jugava partits de futbol a la plaça del Raspall i a la del Poble Gitano.

A més, l’artista forma part de la plataforma que impulsa que la rumba catalana sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco. Carbonell ha explicat que el projecte avança a bon ritme amb Ernest Urtasun, el nou ministre de Cultura, i que abans de Nadal es presentarà un projecte de no llei a totes les autonomies per tal que el votin. “Al Congrés tothom va votar a favor excepte Vox. O sigui que tot va en una bona direcció”. A més ha assegurat que el Ministeri de Cultura francès ha mostrat el seu interès per adherir-se a la candidatura.