L’incivisme i la inseguretat augmenten al Poble-sec. Així ho ha assegurat el portaveu de la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec, Sergi Gázquez, en una entrevista al programa ‘bàsics’. Gázquez, a més, denuncia que l’Ajuntament no és conscient d’aquesta problemàtica perquè les “estadístiques oficials no reflecteixen l’increment dels fets delictius perquè la gent no els denuncia”.

Els veïns es mostren preocupats per l’increment d’agressions sexuals, incivisme i robatoris però, sobretot, perquè els últims mesos hi ha hagut una escalada de violència en aquest tipus de delictes. “Cada vegada més tenim notícies de fets violents”, assegura Gázquez.

A més, la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec destaca que la presència cada cop més habitual de turistes que s’allotgen en aquest barri de la ciutat ha provocat que hi hagi més presència de lladres.

Reclamen més presència de la Guàrdia Urbana

El veïnat demana a l’Ajuntament que hi hagi més presència policial pels carrers del barri perquè consideren que la que hi ha actualment és “insuficient” perquè no se’ls veu “a peu de carrer ni patrullant”. 

A més, els veïns han demanat al consistori que convoqui una taula de seguretat específica per al barri del Poble-sec però, de moment, no hi ha cap data fixada perquè, segons Gázquez, “no hi ha cap mena de voluntat”.

Els veïns sortiran al carrer per reclamar solucions

La Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec ha convocat una manifestació veïnal aquest dijous a les 19 h per exigir “les solucions que manquen al barri”.