Valents s’ha presentat oficialment aquest dissabte com a partit polític. Ha estat en un acte que s’ha celebrat al ‘Born Centre de Cultura i Memòria’. La formació assegura que ha escollit aquesta ubicació “per denunciar que cap espai públic ha de ser instrumentalitzat per l’independentisme”.

La líder del partit polític, Eva Parera, fins ara havia estat portaveu del Grup Municipal de Barcelona pel Canvi. Va prendre el relleu a Manuel Valls, després que el 2019, l’impulsor de la coalició, abandonés la política municipal. La nova denominació es va anunciar a finals de desembre i ara, amb Valents, fan el salt a la política catalana amb l’objectiu de presentar-se a les eleccions municipals del 2023. De fet, asseguren que volen “aconseguir representació en tots els municipis catalans per tal de fer que es respecti la llei“.

Durant l’acte, la formació, que es presenta com a “alternativa constitucionalista”, ha declarat que lluitarà perquè “el govern de l’estat no torni a dependre mai més de partits com Esquerra Republicana o Bildu”. Afirmen que en la seva equació de pactes no inclouran els partits independentistes que, segons asseguren, busquen la destrucció d’Espanya. “No volem ser tractats com catalans de segona, no volem ser invisibles i no volem que es parli de Catalunya com si només existís una Catalunya independentista”, ha afegit Parera.