Més de 200 bitllets de diferents nacionalitats decoren les parets de la cafeteria Palmer, al Poble-sec. En Josep Carrasco, gerent de l’establiment, explica que antigament els clients els enviaven cartes o postals, però com que eren molt grans i ocupaven molt espai van decidir que portessin bitllets.

Com ja va publicar Barcelona Singular, aquests records de viatge provenen de països de tot el món com l’Argentina, l’Índia o Rússia, entre d’altres. Però en Josep en destaca un bitllet, procedent de l’Iraq per l’època en què el van portar: “Al mes d’entrar els americans a l’Iraq, ens van portar un bitllet”.

Una cafeteria de tres generacions

Fa 74 anys que aquest establiment, especialitzat en esmorzars, va obrir les portes al Poble-sec. L’avi d’en Josep, que venia de l’Empordà, va començar aquest negoci l’any 1944, quan va comprar el primer local a una família mallorquina que es deia Palmer. Més tard es van traslladar a un local proper.

La cafeteria, que obre fins a les tres de la tarda i que arriba a servir més de 100 esmorzars diaris, destaca pel seu preu ajustat i la bona qualitat dels seus entrepans i cafè. D’aquesta manera, amb els anys, s’ha convertit en la cafeteria de referència pels veïns del Poble-sec.