Els concentrats han desplegat pancartes en què es podia llegir “No és un cas aïllat #LaManadaÉsElSistema”, “Des del Poblenou, teixint una societat lliure d’agressions masclistes” o “No callarem”. En un missatge a les xarxes socials, els convocants denuncien que casos com el d’aquest dissabte a la matinada, en què una menor de 17 anys va denunciar una violació múltiple en un reservat de la Razzmatazz, es repeteixen “perquè la societat i la justícia heteropatriarcal ho permeten”, i hi afegeixen que “lluny de condemnar els agressors, aquesta (in)justícia els dona ales i ells saben que el sistema els empara”.

La concentració ha tingut el suport de diverses entitats feministes, però també de moltes altres associacions, com el Sindicat de Músics Activistes de Catalunya, Comissions Obreres o diversos CDR. També s’hi han adherit a través de Twitter alguns partits polítics, com la CUP Capgirem Barcelona o el grup de Barcelona en Comú del districte de Sant Martí.

La investigació policial per aclarir els fets continua oberta. La suposada violació va tenir lloc la nit de divendres a dissabte en una àrea exclusiva per als artistes i els seus convidats. La Razzmatazz ja ha posat a disposició dels Mossos d’Esquadra les imatges de les càmeres de seguretat que enregistren qui entra i surt d’aquest espai.

La CUP reclama que la formació de la Guàrdia Urbana sigui un requisit

La regidora de la CUP Capgirem Barcelona Maria Rovira ha admès al programa ‘bàsics’, de betevé, que s’han començat a donar formacions en perspectiva de gènere a agents de la Guàrdia Urbana en l’últim any, des que ella mateixa va denunciar una agressió sexual. Tot i això, Rovira opina que aquests coneixements haurien de ser indispensables per accedir al cos de policia i que, per tant, haurien d’estar presents en les proves d’accés.