En una entrevista al ‘bàsics‘, el president de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, explica els detalls de l’acord entre el temple i l’Ajuntament que permetran invertir 36 milions d’euros en 10 anys per millorar-ne els entorns i el transport públic. El conveni ha permès la regularització de la construcció de la basílica després de 133 anys d’obres.

L’accés directe al metro

Camps ha confirmat que s’invertiran set milions d’euros en millores als accessos del metro, però ha desmentit que l’accés directe des de la parada de l’L2 a l’interior del temple estigui garantit. “El contracte diu que s’ha de revisar el tema del metro, millorar les andanes, fer una boca de metro nova i estudiar la possibilitat d’un accés directe“, puntualitza perquè “s’ha de fer una comissió per estudiar què és el més urgent i també el més viable”.

En conjunt s’invertiran 36 milions d’euros per millorar en mobilitat i els entorns del temple. Segons Camps, d’aquesta manera s’ajusten a una normativa municipal que preveu que els monuments que són un gran atractiu turístic i provoquen gran afluència de visitants retornin part dels seus ingressos a la ciutat. “Això ja s’ha aplicat al  camp del Barça”, destaca Camps, i concreta que “s’ha fet un càlcul entre el dèficit del transport públic i el nombre de visitants per establir l’aportació” de 36 milions en 10 anys.

La Sagrada Família també s’ha compromès a limitar l’aforament a 1.500 visitants per hora en la pròxima dècada. Per tant, no superaran la mitjana anual de 4,5 milions de visitants.

La façana de la Glòria i l’escalinata, la negociació pendent

Camps assegura que aquest “acord històric” s’ha aconseguit gràcies a la voluntat d’entesa d’ambdues parts que s’han assegut durant dos anys a la taula de negociació.

El gran tema pendent és com es concretarà la construcció de la façana de la Glòria i la part que ha generat més polèmica, l’escalinata al carrer de Mallorca que afecta dues finques del davant. El Pla General Metropolità qualifica com a zona verda aquesta zona i s’haurien d’expropiar als veïns els edificis afectats. Camps ha reiterat que “som hereus del projecte de Gaudí” però també ha matisat que “res no és inamovible i tot és negociable”. Per tant, confia arribar a un segon acord amb l’Ajuntament perquè hi ha voluntat d’entesa per les dues parts.

El 2022 canviarem la silueta urbana de Barcelona

La construcció del temple avança a bon ritme. Aquesta setmana s’ha completat la primera filera de la torre de Jesucrist, de 172 metres, que serà la més alta del temple i que ja es visible des del carrer de Sicília. Aquesta torre s’acabarà d’aixecar el 2022, i les altres quatre torres dels evangelistes més la torre de Maria es completaran un anys més. “El 2022 la Sagrada Família haurà canviat l”skyline’ de la ciutat”, assegura Camps.

Segons la previsió, el 2026 es completarà la construcció del temple i només caldrà treballar en la decoració.

Comparteix a: