El Gremi de Restauració de Barcelona considera que el pla de desescalada de la segona onada amb què treballa el Departament de Salut “no és un pla seriós”. La proposta del govern català permetrà a bars i restaurants obrir fins a les 17 h amb un 30 % de l’aforament tant a l’interior com a la terrassa en la primera fase de la reobertura. Pel director del gremi, Roger Pallarols, això representa “un tancament encobert” per a bars i restaurants sota “l’aparença d’una obertura” que no permetrà a les empreses “ser mínimament viables”, sinó que contribuirà “a multiplicar-ne l’enfonsament”. Ho ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé.

Els restauradors consideren que limitar l’aforament “no té sentit” si es pot garantir la distància de seguretat i, per això, reclamen ampliar-lo a l’interior fins al 50 % i a l’exterior al 100 %. En relació amb la prohibició d’obrir als vespres, el director del Gremi de Restauració creu que suposarà “sacrificar més de la meitat del consum per a algunes empreses”.

“Argimon i Vergés ens van reconèixer que l’estratègia madrilenya estava funcionant”

D’altra banda, Roger Pallarols ha qüestionat la gestió que fa el govern català de la pandèmia, sobretot després que el doctor Josep Maria Argimon i la consellera de Salut, Alba Vergés, els reconeguessin la setmana passada en una reunió que “l’estratègia madrilenya estava funcionant”, segons ha revelat Pallarols. Després d’això, pel director del Gremi de Restauració ara “no té cap mena de sentit” seguir aplicant mesures restrictives a bars i restaurants de Catalunya que suposaran “60 dies de tancament encobert més els 40 que ja acumulem”.

Per tot plegat, Pallarols critica que som al “regne del desconcert i la desorientació” i considera que “el millor que poden fer [els responsables de Salut] és deixar pas a altres persones més capacitades“. Concretament, el representant dels restauradors s’ha referit a la consellera Vergés i ha insistit en la seva dimissió: “Quan una persona no està a l’altura, ha de dimitir”.