Els ocupes que encara ara resisteixen a l’edifici incendiat a Nou de la Rambla seran desallotjats per poder iniciar les obres de rehabilitació de la finca. “En principi, aquesta setmana l’edifici hauria de quedar buit per fer els treballs sense que hi hagi ningú allà dins”, ha dit la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, al programa ‘bàsics’, de betevé. Assegura que, si les persones ocupants no volen abandonar l’edifici i es resisteixen a sortir-ne, “s’activarà [el desallotjament] a través dels jutjats”.

Martín ha defensat l’actuació de l’Ajuntament de Barcelona en el cas. “A totes les persones se’ls va oferir allotjament, però no volien marxar”, explica. Dies després, però, es va fer el reallotjament de la majoria de veïns afectats, que fins aleshores havien viscut a casa seva sense llum. La regidora d’Habitatge assegura que va ser una situació “molt complicada” pels conflictes a l’edifici i les seves característiques i que, malgrat tot, “s’ha resolt bastant bé”.

Lucia Martín al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

Les obres als APROP de la Bordeta, al setembre

La titular municipal d’Habitatge també ha defensat els pisos amb contenidors de Glòries, que s’han començat a instal·lar aquest dimecres. “Són un salt d’escala. És un model que ha vingut per quedar-se”, ha dit Lucía Martín, qui ha proposat estendre’l a la resta de Catalunya. La regidora també ha avançat que les obres dels 40 habitatges de la Bordeta començaran el setembre del 2022.

Sobre el bo jove de lloguer del 2022 aprovat pel Govern espanyol, Martín creu que la mesura és útil però que per si sola “no resol el problema de l’habitatge”. Considera que cal acompanyar-la d’altres mesures com la regulació dels preus. La regidora d’Habitatge també ha demanat a l’executiu central allargar la moratòria de desnonaments, que finalitzarà el 28 de febrer.