atemptats 17A Rambla

(ACN / Redacció) La Comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimecres la proposició de Junts sobre la investigació a partir de les darreres declaracions de l’excomissari Villarejo en referència als atemptats del 17-A. El document s’ha aprovat amb els vots favorables de Junts, ERC i Barcelona en Comú, i el vot contrari de la resta de grups municipals. En aquest text s’acorda sol·licitar al Congrés dels Diputats la creació d’una Comissió d’Investigació, que tingui com a finalitat aclarir les relacions entre l’imam de Ripoll Abdelbaki es Satty i els serveis secrets espanyols. La proposició també es compromet a sol·licitar a la Fiscalia General de l’Estat que investigui, en concret, la veracitat de les declaracions de l’excomissari.

En aquest sentit, també dona llum verda a fer una petició al Govern espanyol, per desclassificar com a matèria reservada a l’empara de la llei sobre secrets oficials els documents requisats a Villarejo que tinguin relació amb els atemptats ocorreguts a Catalunya l’agost del 2017. També s’acorda demanar a la Generalitat que emprengui les accions necessàries per acompanyar les víctimes de l’atemptat en el procés per fer efectiu el dret a la justícia, que inclou el dret a la veritat i a la reparació.

Finalment, acorda donar suport a les víctimes i a les seves famílies, així com reconèixer la tasca que van tenir aquell dia Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i altres agents del sistema d’emergències. Precisament, dimarts el govern català va aprovar instar l’executiu espanyol a la creació d’una comissió d’investigació, mentre que la Mesa del Parlament demanarà a la fiscalia que investigui les paraules de Villarejo.