Dues agressions homòfobes aquest cap de setmana a Barcelona. Un home va agredir aquest dissabte a la tarda un jove gai mentre passejava el gos al carrer del Tinent Flomesta, a Sants-Badal. El dia següent, la matinada de diumenge a dilluns, al carrer dels Almogàvers, a Sant Martí, un noi de 22 anys va ser detingut per agredir i insultar dos joves per la seva orientació sexual.

En una entrevista al ‘bàsics’ Eugeni Rodríguez, president de lObservatori contra l’LGTBI-fòbia, ha reclamat que es modifiqui la Llei 11/2014 per garantir la reparació de les víctimes i reforçar el protocol d’actuació contra les agressions: “Cal posar la reparació de la víctima d’una agressió al centre perquè pugui tenir un seguiment. Falten recursos reals, cal una campanya de prevenció per fer front als discursos d’odi que es generen a les xarxes socials”. Explica Rodríguez que la majoria d’incidències i agressions a persones del col·lectiu LGTBI tenen lloc el cap de setmana i, per això, calen més recursos municipals per poder atendre’n les víctimes.

Segons l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia, en el que va del 2024 s’han produït una trentena d’agressions LGTBI-fòbiques a Catalunya, de les quals el 70 % han estat a Barcelona.