El sector de la pagesia ha tornat a la càrrega aquest dimarts amb una nova protesta de tractors que s’ha desplaçat fins a Mercabarna. Amb aquesta mobilització, han denunciat la “competència deslleial dels productes que no compleixen els estàndards europeus”.

Pau López, director de Sostenibilitat i Digital de Mercabarna, ha explicat en una entrevista al ‘bàsics’ que “entenem i compartim la inquietud de la pagesia sobre els criteris de producció fora d’Europa. Hauríem d’exigir el mateix als productes de fora que als d’aquí”, però ha afegit que Mercabarna no hi té competències.

“Treballarem per ajudar la pagesia a vendre a través nostre”

Mercabarna s’ha reunit aquest dimarts amb la pagesia. López diu que la situació “ens preocupa, perquè la pagesia és una cosa de tots i l’hem de preservar. Ens preocupa que no tinguin bones condicions per fer bé la seva feina i treballarem per ajudar-la amb el que puguem que trobin el seu espai per vendre a través de Mercabarna“. Afegeix que considera que aquest és un bon canal de comercialització per fer arribar els productes del camp als detallistes de Barcelona, a la restauració i a les petites i mitjanes cadenes de supermercats que compren a Mercabarna. Diu que “hem d’anar de la mà en això” ja que López afirma que formem part de la mateixa cadena”.

“No tenim competència en seguretat alimentària”

En una entrevista al ‘bàsics’, el pagès Miquel Riera va denunciar la falta de control de les importacions de fora de la Unió Europea: “Surt més barat, però fan servir uns pesticides que a Europa estan prohibits”. Mercabarna assegura que “no tenim la competència en seguretat alimentària, nosaltres no hi podem intervenir”.

Segons el director de Sostenibilitat i Digital de Mercabarna, un 15 % dels productes que s’hi comercialitzen provenen de Catalunya i “un 72 % del producte prové d’Espanya i el 14 %, de la resta d’Europa”, afegeix.