Gabriela Serra, Llum Mascaray i Martí Olivella estan a punt de complir 15 dies en vaga de fam per la pau a Palestina. Es troben bé i amb forces per seguir. Olivella explica que un equip mèdic els està fent un seguiment diari i que intenten estar tranquils i no cansar-se gaire per aguantar més temps. Una alarma els avisa cada vegada que han de beure aigua i a això hi sumen aigua amb gas i aigua de mar per tal d’obtenir sals minerals. Les sensacions no els són desconegudes. Abans d’aquesta ocasió, ja havien fet vagues de fam per altres causes i coneixen, diuen, com funciona el metabolisme humà i com cal procedir per no patir cap risc. “No ens posarem en perill”, afirmen.

Segona missiva per aconseguir un pronunciament de l’Estat

Passades gairebé dues setmanes i sense resposta de la primera carta que van enviar al ministre espanyol d’Exteriors, José Luis Albares, ara li envien una altra de més exigent que, a més, puntualitza i esclareix les seves demandes inicials. Això vol dir, per exemple, remarcar que quan es refereixen a aturar el “comerç d’armes amb Israel”, parlen de la compra i també de la venda. I que altres països europeus sí que han posat fil a l’agulla en la qüestió i han trencat les relacions amb Israel pel que fa a armes.

L’ajuda humanitària és imprescindible, però calen gent i mitjans allà per gestionar-la”
Martí Olivella, activista

Crida a participar en l’enviament de la segona carta

Diferents entitats i ciutadans han donat suport tots aquests dies als tres activistes. En moltes ocasions els han preguntat què poden fer per ells. I la resposta sempre és “contribuir a difondre el missatge”. De fet, han fet una crida i aquest dimecres al matí hi haurà un enviament massiu de la carta. El Govern espanyol la rebrà nombroses vegades a les nou del matí per part de totes aquelles persones que han respost a la crida.