‘Les coses bones’, la secció més optimista del “bàsics”, repassa les notícies positives de la setmana amb el periodista Carlos Márquez. Aquesta setmana ha marxat fora de Barcelona pel pont de la Puríssima i des de la distància analitza què és el millor de quedar-se a la ciutat quan tothom marxa i el millor de marxar de Barcelona.

Coses bones de quedar-se a Barcelona quan tothom marxa

Una de les primeres coses en què pensa Márquez sobre quedar-se a Barcelona quan tothom marxa de vacances és que la ciutat es queda a mig gas, això el transporta als dies de la pandèmia. Una ciutat més tranquil·la i a un altre ritme. Ara, alerta, que Barcelona també s’omple de de visites metropolitanes i de turistes, sobretot al centre de la ciutat. Fins i tot és possible que es restringeixi el trànsit per evitar col·lapses.  

Una altra cosa bona és la possibilitat de visitar museus que normalment estan plens en cap de setmana i festius. També, cites nadalenques com la fira de Nadal del Moll de la Fusta

Més coses, és més fàcil trobar una taula en aquell restaurant que sempre és ple quan truques. I, a més, t’estalvies l’operació sortida i l’operació tornada. Enguany, 460.000 vehicles van sortir fins aquest dimecres de l’àrea metropolitana.  

Positiu també és poder fer les compres de Nadal amb un punt menys d’estrès i anar en bici amb els nens amb la caiguda del trànsit. 

No marxes fora cada dia, però pots fer escapades d’anar i tornar el mateix dia. Montserrat, Sitges, Sant Llorenç del Munt, Collserola, muntanya, pobles o ciutats que poden estar més buits que de costum. 

I un clàssic, pots aprofitar per muntar el pessebre, posar l’arbre i tota la decoració nadalenca de la llar. I amb l’excusa visita la Fira de Santa Llúcia pels últims detalls.  

Coses bones de marxar de Barcelona

Márquez analitza les coses bones de marxar de Barcelona i avisa que no tots els ítems positius són biogràfics.

Una de les principals és poder trencar la rutina visual, com explicava al ‘Mirador Barcelona’ del “bàsics” l’escriptor Alejandro Palomas. Deia que no entén viure al mateix lloc, amb les mateixes vistes que no es mouen, que són estàtiques. 

Un altre canvi que es pot generar en aquestes escapades és deixar durant uns dies els partits de les extraescolars dels infants. “Perdre de vista els partits també és un exercici de salut”. 

També, destaca el fet de poder posar-se la roba d’hivern, més amb aquests dies que no acaba d’arribar el fred a la ciutat, la fresca de necessitar el “gorro” de llana. “Ens encanta vestir-nos de fred, amb aquella roba que un dia ens vam comprar per si de cas”. I no només això, també tornar a veure les estrelles.

També és positiu per als infants, canvien d’aires i deixen les màquines a la gran ciutat. “Sempre troben alguna cosa per distreure’s”. I si s’avorreixen, afegeix, tampoc passa res, de fet considera que les millors idees surten quan no estàs fent res en concret.  

La gastronomia també canvia fora de la ciutat. Menjar sopa de ceba, peus de porc, escudella o un músic de postres. Prendre moscatell. “I dir-li mestressa o ‘jefe’ al responsable del restaurant”. Beure aigua de l’aixeta sense destesar-ne el sabor.  

Una altra cosa bona, justifiques la compra d’un cotxe SUV 4×4 amb el qual per dins la ciutat només fas desplaçaments d’entre tres i cinc quilòmetres. 

I per últim, t’adones que per molt maco que sigui el teu lloc de descans, no canvies Barcelona per res. Tret que t’hi obligui el preu del lloguer de l’habitatge, això ja és una altra història.