Com qui busca en Wally, ara els infants barcelonins poden anar a buscar tions de Nadal al passeig dels Tions de Montjuïc. Alguns són més visibles que d’altres, uns estan al costat del camí, d’altres dins del bosc, i d’altres estan naixent de terra. Des de fa tres anys, en aquest indret se n’hi poden trobar desenes i del seu benestar se n’ocupen un grup d’amics que sempre passegen el gos per a aquesta zona. Tot i que els tions hi són tot l’any, és ara quan moltes famílies s’hi apropen a veure’ls, sobretot al cap de setmana, i es converteix en tota una atracció.

Una atracció per a grans i petits

“De moment n’hem trobat set, uns avis de tions, i uns tions de terra” explica emocionada l’Abril, que ha vingut acompanyada de l’Eidan. Ell ens comenta que ha portat el seu de casa perquè conegués els altres tions de la zona. I és que aquí la socialització està assegurada perquè hi ha tions de totes les edats i per a tots els gustos. “Ens n’havien parlat i hem vingut a fer un passeig per veure-ho i és molt xulo: hi ha molta varietat de tions i les criatures s’ho passen molt bé“, explica el Pere Cardona, pare de l’Abril. Però aquest lloc no és només per a infants. Els adults que hi passen també els fa gràcia trobar-se’ls i “a més, està molt bé perquè és cultura i tradició catalana“, apunta el Ferran, que també hi ve sovint.

El passeig dels Tions s’ha convertit en tota una atracció per a les famílies

Desenes de tions cuidats per un grup d’amics

Van començar tres amics i el grup va anar creixent fins a arribar a set. Són un grup que s’autoanomenen els Amics del gos urbà i l’amistat va sorgir perquè freqüentaven aquest lloc cada dia per passejar el gos. Aquests set amics són els que s’encarreguen de cuidar els tions: els arreglen si s’espatllen i s’asseguren que estiguin bé. “No esperàvem l’èxit tan rotund que estem tenint“, explica Xavier Mauri, que és un dels cuidadors des de fa tres anys. “Amb la pandèmia va ser quan va començar a pujar més gent aquí dalt a Montjuïc, i a partir de llavors ha anat a més, amb el boca-orella. Cada dia veiem més gent mirant-ho, sobretot quan arriben aquestes dates nadalenques“, afegeix content.

Xavier Mauri cuidant els tions més antics del passeig

Tot i que encara està una mica amagat, ara el passeig dels Tions ja apareix fins i tot a Google Maps i els cuidadors només demanen que la gent que visiti l’indret, el respecti i no s’emporti els tions a casa.