Aquest dilluns hi ha hagut una altra reunió tècnica –en què participen representants municipals, de la finca afectada i també dels veïns- per posar sobre la taula la situació en què es troba l’edifici després que el cap de setmana es van descobrir dos forats més sota el bloc –que ja va ser desallotjat fa 15 dies per problemes estructurals-. Segons Clarós, els tècnics han confirmat “que s’han trencat uns baixants i que han abocat aigua al subsol”. Tot i això, ha dit que cal més investigació per saber les “causes reals” de la pèrdua de terreny.

Clarós ha insistit que “totes les obres que s’estan fent a la Llacuna, tenen afectacions al subsol i als edificis que s’hi assenten”. Per això, ha reclamat que els estudis del terreny no es limitin a la finca afectada. Proposa que s’analitzi també la zona situada davant dels dos hotels en construcció i  de tot el Poblenou. “El que correspon és fer un mapa de riscos reals, que determini abans d’executar una obra, què es pot fer i amb quina tècnica” ha dit.

Sense data per tornar a casa

Segons el president de l’associació, els veïns de la finca desallotjada fa 15 dies per problemes estructurals ja poden tornar a casa a excepció de la planta baixa –que ocupa el bar on s’ha descobert un dels forats-. “El problema és que l’edifici no té aigua i els baixants estan trencats” ha explicat.