55 treballadors municipals estan en aïllament preventiu perquè han mantingut contacte directe amb dos professionals que han donat positiu per coronavirus a l’Ajuntament de Barcelona: 39 persones pel que fa al treballador municipal de l’Àrea d’Economia i 16 més per contacte amb una treballadora de l’escola bressol municipal Gràcia, que s’ha tancat preventivament fins al 19 de març. Ho ha explicat la regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, en una compareixença al consistori. Entre el personal a qui s’ha aplicat la mesura d’aïllallament hi ha el primer tinent d’alcade, Jaume Collboni i els regidors Jordi Martí i Montserrat Ballarín.

Activats els protocols de protecció

Un dels dos positius és el d’una treballadora d’aquest equipament educatiu municipal, l’Escola Bressol Municipal (EBM) Gràcia, al carrer de Maignon, que romandrà tancada durant un parell de setmanes. La professional està aïllada i no té símptomes. El segon cas és un un treballador municipal de l’Àrea d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica de l’Ajuntament que, per ara, també està en aïllament i tampoc no ha desenvolupat símptomes de la malaltia.

El protocol que s’està aplicant  és el mateix que s’ha seguit amb altres positius que s’han donat a la ciutat. La regidora diu que l’Agència de Salut Pública està analitzant cas a cas aquestes persones i que és probable que l’aïllament domiciliari d’algunes persones sigui momentani i no transitori. Per tant, en les properes hores aquesta llista de 39 persones es podria reduir.

Teletreball

En tot cas, tant els dos positius com les persones que es troben en aïllades a casa es troben bé. De fet, la regidora ha explicat que l’Ajuntament ha posat en marxa les mesures necessàries perquè aquestes persones puguin fer teletreball per continuar amb la seva activitat laboral des del domicili.

Tarafa també ha explicat que l’Ajuntament està en contacte directe amb el Departament de Salut de la Generalitat i el Ministeri de Sanitat i que s’estan seguint les recomanacions i protocols que han fixat totes dues administracions i també l’OMS (Organització Mundial de la Salut).