Mercabarna ha assegurat que el Mercat del Peix és el que es veurà més ressentit si es manté el bloqueig a la frontera que duu a terme Tsunami Democràtic. Assegura que un 47 % del peix prové d’Europa i que a partir de dimarts se’n veurà afectat en cas que aquests productes no puguin arribar a Barcelona. Podria haver-hi menys peix a les peixateries i potser alguns establiments no es podran abastir de gènere. De totes maneres, diuen, caldrà veure a partir de dimarts quin és l’impacte real d’aquest tall.

Les fruites i les verdures s’han salvat pels pèls del tall d’aquest dilluns. Els camions han arribat aquesta nit a les instal·lacions de Mercabarna, hores abans de l’acció a la Jonquera. Un 30 % de la fruita i la verdura que arriben al mercat central venen d’altres països del continent europeu, i el 70 %, de la resta de l’estat. Fonts de Mercabarna expliquen que les afectacions en aquest sector també començaran a ser visibles a partir de dimarts si s’allarga la protesta.

Les afectacions en altres sectors

Fonts del Port de Barcelona diuen que la infraestructura es ressentirà poc del bloqueig perquè les mercaderies que van cap a França i surten del port es traslladen en ferrocarril.

Els transportistes de Catalunya han manifestat que volen que s’atengui el dret a la lliure circulació de persones i mercaderies, i temen que l’afectació vagi a més amb el pas de les hores.