fàbrica Nissan

(ACN) Nissan ha paralitzat 10 dies una de les dues línies de producció a la planta de la Zona Franca de Barcelona i ha enviat temporalment a casa 800 treballadors. La línia aturada és la que fa el muntatge de la camioneta de Nissan, que també fabrica per Renault i Mercedes. En canvi, la de de la furgoneta elèctrica e-NV200 segueix operativa.

Aquesta decisió empresarial arriba després que Nissan garantís a la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, el compromís de continuar a Barcelona tot i l’acord per retallar 600 llocs de treball que es va aprovar al maig. La línia estarà aturada fins al 25 de novembre, i els treballadors compensaran els dies a través d’una mesura pactada en el conveni que preveu que, si cal, es treballi en festius.

Producció per sota la capacitat de la fàbrica

Amb tot, la fàbrica de Nissan està actualment molt per sota de la seva capacitat real de producció. Els treballadors fa temps que reclamen a la companyia que esculli Barcelona per a la fabricació d’algun altre model de la marca. Nissan manté que aposta per la Zona Franca, després d’iniciar les obres per a una nova planta de pintura, que costaran uns 70 milions d’euros.