L’Ajuntament ha anunciat una nova normativa per restringir els horaris de les botigues de conveniència de la zona de Tuset, en resposta a les nombroses queixes de veïns i comerciants. Són comerços amb una superfície inferior a 500 metres quadrats que, fins ara, obrien les 24 hores, sobretot, en la franja del cap de setmana. Els veïns no només denuncien el soroll que, segons diuen, provoquen les persones un cop surten de bars i discoteques amb el consum d’aliments i begudes al carrer, sinó també per la brossa que hi deixen. Diuen que a primera hora del matí, abans no hagin pogut passar els serveis de neteja, la imatge és desoladora.

La nova normativa, afectarà fins a 105 comerços del barri. Hauran de tancar a les nou del vespre, en el període comprès entre maig i octubre, i a les 10 de la nit la resta de l’any. La mesura entrarà en vigor en unes setmanes, quan acabi la campanya d’informació als comerciants.

Les denominades botigues a l’abast o de conveniència tenen una regulació específica. Poden obrir les 24 hores del dia, de fet, per ser considerades dins aquesta categoria, han d’obrir un mínim de 18 hores. Han de tenir una superfície igual o inferior a 500 m2. La llei preveu, però, que el consistori pugui modificar els horaris obligant al tancament en horari nocturn “per raons d’ordre públic, de convivència o mediambientals”. Anuncien que aquesta mesura s’aplicarà, com a prova, durant el termini d’un any, i després es farà un estudi per valorar si la mesura ha funcionat.