El Departament d’Interior ha preparat un ampli dispositiu de seguretat per al partit de Champions del Barça amb el París Saint-Germain d’aquest dimarts a Montjuïc, tant pel risc que suposa l’arribada de l’afició francesa com per l’alerta terrorista.

N’ha parlat al ‘bàsics’ Montse Iglesias, directora de l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB, que ha explicat que per catalogar el PSG com a afició de risc “s’ha tingut en compte el comportament de l’afició en el seu propi estadi i en els desplaçaments”.

Pel que fa a la seguretat del partit, apunta al canvi en el disseny de la seguretat de qualsevol esdeveniment. El punt calent assegura que habitualment és durant l’espectacle, però en el món del futbol això canvia: “El punt calent són el moment previ i especialment el de la sortida. El punt calent es trasllada i moltes vegades va en funció dels resultats o l’ambient previ“.

El dispositiu policial que es veu i el que no

Els Mossos han ampliat la presència del Grup Especial d’Intervenció (GEI), una unitat reservada per als partits d’alt risc, i s’hi han afegit excepcionalment drons i la unitat aèria (Helix). A més, el dispositiu també ha comptat amb més de 350 efectius en la seva fase màxima, que han escortat uns 900 aficionats del París Saint-Germain des de la plaça d’Espanya fins a la grada d’animació de l’Estadi Olímpic de Montjuïc.

Iglesias ha explicat que amb aquest dispositiu de seguretat es pretén garantir que “en cas que hi hagi un atac es pugui minimitzar al més ràpid possible i també prevenir-lo amb unitats de subsol”. L’experta defineix la tasca policial en dos àmbits, el que es veu i el que no es veu. I ha remarcat la importància d’unitats d’informació, que fan una tasca preventiva “d’investigar persones que s’hagin radicalitzat o pertanyin a una cèl·lula per evitar que cometin un atac”. Apunta que aquesta part policial que no es veu també garanteix la seguretat ciutadana.