Les escoles més properes a l’Estadi Olímpic Lluís Companys viuen una autèntica odissea els dies de partit del Barça a Montjuïc. Les restriccions de trànsit vinculades a la gestió de la mobilitat i la seguretat a la muntanya han alterat també l’entrada i la recollida dels infants a les escoles. Algunes famílies lamenten que les prohibicions d’aparcament a les zones més properes a l’estadi comencin des de la matinada prèvia als partit i demanen que es flexibilitzin.

Màniga ampla per aparcar a les hores d’entrada i sortida escolars

La queixa recau en especial a la prohibició d’aparcament al carrer del Doctor Font i Quer, l’únic espai on les famílies de l’Escola Tres Pins poden estacionar de manera endreçada els vehicles per acompanyar els infants fins a la porta del centre o per recollir-los. Per això, demanen que se’ls autoritzi a estacionar uns minuts en aquest carrer, tot i les restriccions, per tal d’acomiadar-se d’una manera relaxada dels seus fills i sense perill de ser multades.

Tots els canvis en la mobilitat pel trasllat del Barça a Montjuïc: més metro i busos llançadora
Es recomana accedir a l’estadi a peu, en bicicleta o transport públic

“Si volen multar els vehicles mal aparcats, demanem que ho facin a partir de les 10 del matí, a aquella hora els pares ja no hi serem”, ha explicat a betevé un dels pares de l’Escola Tres Pins. D’altra manera, les famílies es veuen obligades, diuen, a estacionar als espais reservats per als usuaris del centre d’atenció a persones amb discapacitat de la Fundació Aspace o en espais al mateix carrer dels Tres Pins on l’aparcament està prohibit sempre.

Parades de bus inoperatives les hores prèvies als partits

Però les famílies que accedeixen a les escoles en vehicle privat no són les úniques perjudicades per les mesures de seguretat que es van començar a implementar a Montjuïc l’estiu passat, coincidint amb l’arribada del Barça. També les famílies usuàries dels autobusos 55 i 150 s’han hagut d’adaptar als canvis en la mobilitat els dies de partit.

Lamenten que l’aplicació de la zona 0 de seguretat fa que els autobusos d’aquestes línies no puguin aturar-se a la parada més propera al centre i això obliga les famílies a readaptar els horaris per arribar a temps a l’escola per a la recollida dels infants. Expliquen que han de caminar més per arribar al centre i després tenen un camí més llarg per agafar l’autobús de tornada a casa.

I és que segons han confirmat a betevé fonts municipals, les parades d’autobús situades a l’interior de l’anella de seguretat deixen d’estar operatives a partir de les 16.30 h, quan es posa en marxa el dispositiu per restringir l’accés en vehicle privat a gran part del Parc de Montjuïc. Una situació que també afecta les famílies de l’Escola Bosc, situada a mig quilòmetre de l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

En marxa les obres per millorar els accessos a Montjuïc pels partits del Barça i grans esdeveniments
Les obres que tenen un pressupost d’1,7 milions d’euros serviran per instal·lar semàfors nous, càmeres de trànsit i passos per a vianants