tramvia Diagonal

L’Ajuntament de Barcelona haurà d’aportar més diners a les obres de connexió del tramvia per la Diagonal per l’augment de preus de matèries primeres com l’acer, el coure i l’alumini. La Comissió d’Urbanisme ha aprovat una partida extra de 4,2 M € (IVA exclòs), dels quals el consistori n’aportarà 3,3 i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), la resta. La quantitat es destinarà a la catenària soterrada que tindrà el nou tramvia.

A finals de desembre, es van adjudicar les obres del primer tram entre Glòries i el passeig de Sant Joan, però encara no s’ha confirmat la data d’inici dels treballs. El gerent d’Infraestructures i Mobilitat, Manuel Valdés, ha explicat que s’ha revisat el pressupost perquè la pandèmia ha encarit el preu de l’acer un 100 %, el del coure un 55 % i el de l’alumini un 68 %.

La partida se sumarà a un dels lots en què s’ha dividit l’obra (el de la catenària soterrada) que va sortir a concurs per 8,6 M €, és a dir, s’incrementa el pressupost un 50 %. De fet, Valdés ha explicat que al concurs públic d’aquest lot es va presentar només una empresa amb una oferta econòmica a l’alça. El consistori no va adjudicar-li el lot i va haver de revisar els preus per ajustar el pressupost.

En el debat a la comissió, només ERC ha donat suport a la partida extraordinària per al tramvia, al costat dels dos socis de govern (BComú i PSC). La resta de grups (Junts, Ciutadans, PP i Barcelona pel Canvi) hi han votat en contra i han aprofitat l’increment del pressupost per carregar contra la connexió del tramvia per la Diagonal, que creuen que tindrà un impacte negatiu.