Proposta del Gremi de Flequers per acabar amb la competència deslleial entre forns de pa amb espai de degustació i bars i restaurants: “Que tinguin el tipus de llicència a la porta, així tothom sabrà on està entrant”, ha demanat Jaume Bertran, president del Gremi de Flequers de Barcelona, en una entrevista al ‘bàsics’. Segons Bertran, aquesta és una mesura “suau” que, si s’estén a tota la ciutat, servirà perquè el consumidor pugui saber què pot oferir l’establiment i facilitarà la feina d’inspecció: “Si es fes un pla pilot a tota la ciutat, retrataria els qui no ho fan bé”, ha assegurat.

El suggeriment arriba després d’un intercanvi d’opinions entre el Gremi de Flequers i el Gremi de Restauració, que s’acusen mútuament de tenir establiments en el sector que no se cenyeixen a la llicència d’activitat. L’ordenança marca que els forns amb degustació poden tenir un petit espai per menjar el producte i prendre alguna cosa, però només els forns amb una llicència complementària de bar i restaurant poden vendre pa i pastes i alhora oferir menús i servir alcohol.

El representant del gremi ha reiterat que hi ha restaurants amb estètica de forn que venen pa sense tenir permís i ha volgut distanciar-se de les grans cadenes que proliferen a Barcelona, “que han aprofitat el nínxol de mercat”.