cues bitcoins iris glories maquinista

(EFE/Redacció) L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha obligat l’empresa Worldcoin a interrompre, de forma cautelar, la seva activitat a Espanya i li ha prohibit seguir escanejant l’iris de milers de persones i recopilar dades personals d’aquesta manera. També li ha imposat bloquejar les dades ja compilades.

L’empresa va començar fa uns mesos, a diversos llocs del món, a escanejar iris de persones voluntàries a canvi d’una compensació econòmica en criptomonedes, argumentant que tota la informació que es recull és anònima i els usuaris mantenen en tot moment el control de les seves dades. A Barcelona, es van formar llargues cues de gent a centres comercials com el Westfield Glòries.

L’AEPD investiga quatre denúncies

La directora de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, Mar España, ha confirmat que l’organisme està investigant quatre denúncies contra l’empresa, per informació insuficient, captació de dades de menors i que no es permet la retirada del consentiment.

Per això, l’agència entén “que l’adopció de mesures urgents de prohibició temporal de les activitats està justificada i que no fer-ho privaria les persones de la protecció a la qual tenen dret”.