El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha demanat als hospitals i centres d’atenció primària (CAP) catalans que ajornin les visites i proves mèdiques menys urgents. També els ha instat a reprogramar les cirurgies en què no es corre pressa i les intervencions que suposin més risc de contagi, com obturacions dentals o espirometries. Les indicacions les ha donades davant la crisi pel coronavirus a Catalunya.

La directora de l’Àrea de Serveis Assistencials del CatSalut, Xènia Acebes, ha detallat altres mesures per als CAP: fomentar l’atenció no presencial per telèfon i internet i treballar amb agendes flexibles. Pel que fa a hospitals i centres sociosanitaris, recomana limitar al màxim el nombre d’acompanyants de les persones que van a fer-se proves, com també les visites als pacients que estan ingressats.

“L’objectiu de les mesures és doble: protegir els professionals i reorganitzar-nos per poder oferir l’atenció que tothom necessiti”, ha afirmat Acebes. Així mateix, ha indicat que la conselleria de Salut es planteja altres vies per assegurar l’assistència mèdica als ciutadans, com ara contractar més personal o demanar a sanitaris jubilats que tornin a exercir de manera temporal.