El carrer de Còrsega és una via clau per als ciclistes de l’Eixample, però des de principis de gener és una mica més complicat circular-hi. Aquesta via no té carril bici, tot i enllaçar alguns dels carrers amb carrils bici més importants de la ciutat, la Diagonal, el passeig de Sant Joan i el passeig de Gràcia. I a més, ara els ciclistes ja no poden escollir entre circular per la vorera o la calçada.

Això és perquè des de l’1 de gener del 2019 ja no es pot circular amb bici per voreres més estretes de cinc metres, a la pràctica, gairebé totes les de l’Eixample. I tot i que la majoria de ciclistes amb qui ha pogut parlar betevé aquest dimecres al matí diuen que són conscients d’aquest canvi de criteri, no costa gaire de veure’n que infringeixen la normativa i pedalen per la vorera.

És el cas del Regal, a qui enxampem fent ziga-zaga entre vianants tot i que justifica que no ho fa sovint: “Només quan no hi ha carril bici, perquè a la vorera vaig amb compte i baixar a tocar dels cotxes ho trobo molt perillós“, explica. Del mateix parer és la Vanessa, que tot i que es mou a peu, pensa en el seu fill, que sí que utilitza la bicicleta i a qui no vol veure a la calçada. Tot i això, accepta que “les bicis molesten a la calçada”.


L’Ajuntament ha fet una campanya per informar del canvi de regulació. Des de principis d’any s’ha aixecat la moratòria que permetia circular als ciclistes per voreres més amples de 4,75 metres. Ara, si no hi ha carril bici o el carrer no està pacificat, els qui es mouen amb bicicleta han de baixar a la calçada. La Guàrdia Urbana ja ha advertit que començarà a multar els infractors a finals de gener.

Li sembla bé a la Roser, a qui aturem pedalant davant d’un autobús a la confluència entre Còrsega i Pau Claris. “Tothom ha de respectar els vianants, que són els més febles”, expressa, per després afegir que procura anar lenta, sempre per la dreta, en els trams on no hi ha carril.