La diada de Sant Jordi és per triar i remenar a les llibreries i parades de llibres. D’opcions on anar a buscar n’hi ha moltes i repartides per tota la ciutat. A Barcelona hi ha 322 llibreries escampades per tots els districtes, per tant no hi ha excusa per no trobar algun llibre que ens agradi. Però amb tanta oferta de títols de vegades és difícil saber què triar. Al programa ‘bàsics’ hem demanat consell a les llibreteres de La Carbonera, La Inexplicable, A Peu de Pàgina i Al·lots. Totes elles han recomanat títols que tenen la ciutat de Barcelona com a teló de fons.

Recomanacions de La Carbonera

La Laia Salvador i la Carlota Freixenet regenten la llibreria La Carbonera, al carrer de Blai número 40. Quan els hem demanat tres recomanacions literàries vinculades amb la ciutat de Barcelona elles han triat “Divorci i aventura”, de Leticia Asenjo Huete, “Cauterio” de Lucia Lijtmaer, “tot un èxit de vendes” i “Amor a l’art”, de Tània Juste. Una novel·la ambientada a la Barcelona dels anys 70 que reivindica el paper que haurien pogut tenir les dones artistes en el passat i que no van poder tenir. Tres veus femenines per a tres històries que passen a Barcelona.

Recomanacions de La Inexplicable

La llibretera Glòria Arquillo, de La Inexplicable, llibreria ubicada al carrer de Galileu, 78, ha seleccionat també tres títols on Barcelona és protagonista. D’una banda ha recuperat un títol que no és novetat, “La vampira de Barcelona”, publicat per Norma Editorial. Jandro González, Miguel Ángel Parra i Iván Ledesma, ofereixen a les pàgines d’aquesta novel·la gràfica una nova interpretació del terrible succés que va terroritzar la societat barcelonina de principis del segle XX.

En segon lloc Arquillo proposa “El càstig”, de Guillem Sala, publicat per l’Altra Editorial. La llibretera diu que l’ha triat perquè li agrada que retrati la Barcelona perifèrica, “una Barcelona massa sovint oblidada”, amb una història “de final sorprenent”. En clau més futurista Arquillo recomana “Barcelona 2059”, de Mai Més Llibres. Un llibre amb nou relats de ciència-ficció que han escrit diversos autors. Els textos comparteixen espais, trames i personatges i ofereixen diversos punts de vista sobre una ciutat posthumana que neix enfront de la Barcelona de 2059.

Recomanacions de la llibreria A Peu de Pàgina

La llibretera Gemma Barrufet regenta A Peu de Pàgina al carrer Major de Sarrià, 50. En primer lloc ens recomana un llibre sobre l’agregació de Sarrià a Barcelona, ara que se’n commemora el centenari. És un fet històric destacat que el Taller d’Història de Sarrià ha estat treballant per conèixer millor i explicar com van ser aquests fets. Els autors d’aquest llibre són membres del taller, Jesús Mestre, Carles Romaní i Jaume Oriol.

Barrufet també recomana la darrera novel·la d’Alfred Bosch, “El temple dels pobres”, ambientada al temple de la Sagrada Família. La tercera recomanació de la llibretera és un títol per al públic infantil però que “agradarà a tota la família”. Es titula Museus de Barcelona i convida a buscar més de 150 objectes amagats als museus de la ciutat. Està il·lustrat per Robert Garcia.

Recomanacions de la llibreria Al·lots

La Paula és la llibretera d’Al·lots, al carrer del Consell de Cent, 266. Un establiment especialitzat en literatura infantil i juvenil. La primera recomanació és la reedició de “Els contes de sempre” de Les Tres Bessones. La llibretera considera que la creadora de Les Tres Bessones, Roser Capdevila, és una gran ambaixadora que ha ajudat a difondre el nom de Barcelona arreu. La segona i la tercera recomanació són dos llibres escrits per la periodista Elisenda Roca. D’una banda la novel·la juvenil “Ànima negra” i de l’altra el llibre desplegable infantil “Barcelona pop-up”, il·lustrat per Jordi Vila Delclòs.