solidaritat sant jordi 2022

(EFE / redacció) Les parades de roses i llibres tornaran a omplir Barcelona, coincidint amb la diada del Sant Jordi 2022. També hi haurà entitats i associacions que es dediquen a ajudar persones desfavorides o en situació de vulnerabilitat. Sortiran al carrer per vendre flors i recollir fons per continuar amb la seva tasca.

Si aquest Sant Jordi 2022 vols regalar solidaritat, a continuació et detallem totes les accions previstes a Barcelona.

Roses i llibres per a la gent gran

L’associació Amics de la Gent Gran instal·larà una vintena de parades per recollir roses i llibres que després repartiran entre les 2.000 persones d’edat avançada que pateixen soledat no desitjada a Catalunya. L’entitat també ha previst llegir poemes o fragments de llibres per telèfon a aquelles persones grans que no puguin rebre visites.

El Vall d’Hebron regala una rosa a cada malalt

L’Hospital Vall d’Hebron ha posat en marxa una iniciativa per aconseguir fons i regalar una rosa a tots els pacients ingressats en aquest centre sanitari. Són flors doblement solidàries perquè les han elaborat artesanalment les dones en situació de prostitució i en risc d’exclusió social d’El Lloc de la Dona.

Treballs manuals i flors contra el sensellarisme

“Un Sant Jordi on el drac es menja el sensellarisme!”. Aquest és el lema de la campanya de Càritas per recaptar fons aquesta diada de Sant Jordi. Al llarg de tot el matí es llegiran textos de persones que viuen o han viscut al carrer a la parròquia de Sant Pau del Camp i es vendran roses solidàries i treballs manuals de gent sense sostre. Els ingressos s’invertiran en diferents projectes de Càritas contra el sensellarisme.

Un Sant Jordi per garantir el dret a l’educació

La Fundació Comtal sortirà al carrer aquest Sant Jordi per garantir el dret a l’educació de 140 infants i joves. Per aconseguir fons, vendrà roses i punts de llibres fets per menors de l’entitat. A diferència d’altres anys, aquest 2022 la fundació disposarà de dues parades solidàries: una al Gòtic i una altra al Mercat de Santa Caterina.

Roses solidàries a l’Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona s’omple de solidaritat aquest Sant Jordi i un any més posa en marxa la iniciativa de la venda de roses solidàries al pati d’entrada del consistori. Enguany participen Sonrisas de Bombay, Nexe Fundació, Plataforma PDA Bullying i l’Associació de Nens amb Càncer AFANOC. L’import recaptat es destinarà a impulsar la tasca d’aquestes entitats.