Després d’anys de “decalatge entre les declaracions excelses [de polítics] i la realitat”, les entitats veïnals de l’Eix Besòs fan força per repensar el futur d’aquest territori i demanar compromisos a les administracions. Per això, la FAVB i la CONFAVC organitzen les Jornades Veïnals Eix Besòs els dies 21 i 22 de febrer, a la Biblioteca Font de la Mina.

Les qüestions que es debatran s’englobaran en els àmbits següents: l’habitatge, el medi ambient, l’economia industrial, i les infraestructures i la mobilitat. Entre els participants no només hi haurà membres d’entitats del territori i veïns de l’Eix Besòs, sinó que també hi han confirmat l’assistència representants polítics dels ajuntaments que conviuen a les lleres del riu Besòs (Barcelona, Badalona, Santa Coloma, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac) i de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Peticions directes als polítics

El president de la CONFAVC, Jordi Giró, ha assegurat que “sense els polítics seria absurd” organitzar les jornades perquè seria un error “quedar-nos per a nosaltres el debat intern”. En aquest sentit, el vicepresident de la FAVB, Albert Recio, ha lamentat que, malgrat els esforços d’algunes administracions per revitalitzar l’Eix Besòs, “hi ha problemes estructurals que no s’han tocat”.

En la presentació de les jornades, Giró i Recio han destacat que l’accés a l’habitatge és el problema principal de l’Eix Besòs, però també han apuntat que es debatrà el futur dels polígons industrials del Bon Pastor i de Montcada i la connexió en metro i tramvia d’aquest territori metropolità. Pel que fa als problemes d’inseguretat de mesos enrere, les entitats asseguren que n’ha millorat la percepció dels veïns.