L’associació autogestionada Més que Cures ofereix diversos serveis d‘acompanyament i cures a persones dependents, neteja ecològica i atenció a la infància. Un dels pilars d’aquest projecte és dignificar la feina que realitzen: “El més important per a nosaltres és garantir els drets socials i laborals de les nostres treballadores i que se sentin valorades i a gust amb el treball que fem”, afirma Montse Ortiz, membre de l’associació.

Fomentar el cooperativisme

El model de Més que Cures ha estat ben rebut al barri del Poble-sec i cada cop són més les petites empreses que aposten per l’economia social i solidària. N’és un exemple la llibreria La Carbonera, que ha decidit contractar el servei de neteja a Més que Cures: “Buscàvem que fos cooperativa, i una de les coses que més ens agrada és treballar amb gent del barri”, explica la Carlota Freixenet.

Més que Cures va néixer dins de la xarxa CooperaSec gràcies a la subvenció del programa Impulsem el que fas, de Barcelona Activa i l’Ajuntament de Barcelona. Aquests ajuts van dirigits a potenciar projectes que dinamitzen l’economia dels barris i districtes de la ciutat: “És a dir, que fan que l’economia rutlli més a prop dels veïns i veïnes de la ciutat”, explica Enric Miravilles, director de proximitat de Barcelona Activa.

Impulsem el que fas a Sants-Montjuïc

Aquest any 2020 es desenvoluparan 18 projectes per promoure l’economia de proximitat al districte de Sants-Montjuïc, a través dels ajuts d‘Impulsem el que fas. Concretament al districte de Sants-Montjuïc, s’han destinat un total de 509.293,30 € a diferents projectes que responen a diverses necessitats del territori: dos projectes relacionats amb l’emprenedoria i l’empresa de proximitat, dos per a l’impuls d’economies comunitàries i innovació social, quatre de foment de l’ocupació de qualitat al territori, tres de l’àmbit de la innovació social digital, quatre de turisme responsable, i tres dins la modalitat de models agroalimentaris sostenibles.

Altres projectes guanyadors

Entre els beneficiaris es troben projectes com Fem Créixer el territori del Bé Comú a Barcelona, de l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú; La Fabrique es queda, de l’entitat Can Farinetes SL; Professionalitzant el futur, de l’entitat Music Mentoring o Maridatges: cultura cooperativa & comunitària, de QueSoni Cooperativa, entre d’altres.