El Saló de l’Ensenyament 2020 oferirà diversos tipus d’estudis i assessorament per triar el futur acadèmic.

Dates del Saló de l’Ensenyament

Se celebrarà del 18 al 22 de març a la Fira de Barcelona, a Montjuïc. Enguany celebrarà 30 anys i la fira se centrarà a oferir una àmplia oferta d’estudis de formació professional (FP), que en els darrers anys està experimentant un interès creixent entre els estudiants degut a la major taxa d’ocupabilitat respecte a altres tipus d’estudis.

Més de 270 expositors informaran els joves sobre els estudis que s’imparteixen al país i també a l’estranger. Les principals novetats en estudis són els de comunicació, medi ambient i tecnologia. S’hi presentarà el grau sobre bioinformàtica, únic a Espanya.

L’espai Àgora, per promocionar oficis

S’habilitarà un espai nou anomenat Àgora Formació Professional, que ocuparà 1.500 m² i on es realitzaran demostracions d’oficis, s’organitzaran xerrades amb professionals que han cursat cicles de grau mitjà o superior i es mostraran empreses participants en l’FP dual i centres que la imparteixen. El Gremi de Fusters farà un pont de fusta sense claus que pot aguantar el pes d’un cotxe.

Orientació personal als assistents

Per primera vegada el saló oferirà orientació específica per tal de respondre als dubtes dels visitants. En aquest sentit, el Departament d’Educació ampliarà la informació sobre els estudis de formació professional a partir del concepte d’economia circular i dels diferents sectors productius incidint en l’FP dual. Els joves tindran la possibilitat de fer consultes en línia amb el servei web www.formacio365.cat.

La Generalitat també oferirà activitats individuals per a l’autoconeixement, la projecció personal per guiar els joves en els diferents itineraris que podran seguir en el futur. Alhora es donaran tots els detalls dels estudis de batxillerat, de l’oferta a les escoles oficials d’idiomes, de l’Institut Obert de Catalunya, dels centres de persones adultes i dels ensenyaments esportius.

Màsters i postgraus nacionals i internacionals, al Saló Futura

Els dies 20 i 21 de març també se celebrarà el Futura, el Saló dels Màsters i Postgraus, que en la 17a edició aplegarà 50 expositors d’universitats (públiques i privades), col·legis professionals i escoles de negoci (nacionals i internacionals), així com empreses de captació de talent. La fira segueix amb l’aposta per la internacionalització dels estudis i amplia l’oferta amb formació a l’estranger.

Saló de l’Ocupació Juvenil

El 19 i el 20 de març, es farà el Saló de l’Ocupació Juvenil, organitzat per Fira Barcelona i Barcelona Activa. Els joves d’entre 16 i 35 anys podran conèixer quines competències són més valorades per les empreses a l’hora de contractar algú, quins sectors són els que demanen més llocs de treball i quina és la millor manera d’afrontar un procés de selecció. Hi haurà diferents entitats que donaran a conèixer els seus programes i activitats per facilitar la incorporació i acompanyament en el mercat laboral i s’hi podran descobrir ocupacions i oficis poc coneguts.