L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), organisme del qual forma part l’Ajuntament de Barcelona, reclamarà part dels diners invertits en la futura T-Mobilitat a les empreses gestores. En una entrevista al programa ‘bàsics‘ de betevé, la tinenta d’alcaldia de Mobilitat, Janet Sanz, ha dit que el consistori vol recuperar entre 10 i 15 milions d’euros pels retards d’aquesta targeta unipersonal, que encara no ha començat a funcionar després d’anys d’estudi i diners invertits. Sanz atribueix la tardança a la “mala gestió d’alguns operadors“.

Sanz també ha justificat les noves tarifes per al transport públic, després de les crítiques fetes per alguns usuaris contra els nous preus, sobretot pel que fa a la desaparició de la T-10. “Estem parlant d’11 cèntims” d’increment entre la T-10 i la nova T-Casual, ha explicat Sanz. L’objectiu del nou títol, ha dit, és beneficiar els usuaris que agafen habitualment el transport públic i que no tenen cap altra alternativa de mobilitat per moure’s pel territori. “Cal treballar pels més vulnerables”, ha insistit.

Només un 6 % de les validacions que es fan amb la T-10 actualment són multiviatges, és a dir, que més d’una persona entra al metro o el bus amb la mateixa targeta. Aquesta dada l’ha donat Janet Sanz, que també ha dit que T-Casual vol “promocionar col·lectius respecte als altres i no penalitzar”. Això sí, les administracions volen evitar que els turistes arribats a Barcelona es beneficiïn de la T-10. “Un turista que ve a la ciutat, utilitza el transport públic dos dies i es beneficia de la T-10 té poc sentit”, ha afirmat.

Janet Sanz confia en la unió del tramvia

La tinenta d’alcaldia de Mobilitat ha explicat que tant la nova tarifació per a TMB com la zona de baixes emissions (ZBE) són el resultat d’anys de treball entre l’Ajuntament, l’Àrea Metropolitana i la Generalitat. Tot i això, ha deixat entreveure que aquests no seran els únics acords als quals arribaran aquestes tres administracions respecte a la mobilitat i la lluita contra la contaminació atmosfèrica, i posteriorment ha afegit: “Espero poder anunciar aviat la unió del tramvia per la Diagonal i la reactivació de l’L9 del metro“.