L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha mostrat de nou contrària a ampliar l’aeroport del Prat en els termes plantejats per Aena i insisteix que cal substituir els vols curts per trajectes en tren. “Cal reduir milers de vols de l’aeroport”, ha dit. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Colau ha assegurat que Barcelona no diu “no” als 1.600 milions d’euros oferts per Aena però que no els vol per ampliar la infraestructura, sinó per transformar-la i situar la xarxa ferroviària “a l’altura del moment actual”.

Ada Colau, al ‘bàsics’
ENTREVISTA COMPLETA

Colau ha assegurat que Aena sap que l’ampliació proposada “no és viable” pels costos que suposarà per al medi ambient. De fet, ha recordat que al seu president, Maurici Lucena, se li va “escapar” que Europa no preveu l’allargament de la tercera pista.No fem falsos debats i confrontacions, ha demanat l’alcaldessa, que lamenta l'”ultimàtum” amb què Aena ha proposat l’ampliació de l’aeroport: “Ha estat l’error més gran que s’ha fet, però som a temps de reparar-lo“, ha afirmat.

Alhora, l’alcaldessa ha criticat que, amb l’ampliació anterior de l’aeroport, Aena ja va incomplir els compromisos mediambientals. La posició de Colau contrasta amb la de Jaume Collboni (PSC), que s’hi mostra favorable però “amb exigències”. Sobre això, l’alcaldessa assegura que no hi ha discrepàncies entre els socis de govern. Sí que n’hi ha hagut, però, amb el no definitiu de l’Ajuntament a l’Hermitage a la nova bocana del port, si bé Ada Colau demana “normalitzar” les diferències entre dos partits diferents.