El barceloní Xavier Bosch fa 30 anys que basteix una carrera que l’ha portat a ser, abans que res, un home de lletres. Periodista reincident, va ser el creador d’espais com ‘Alguna pregunta més?’ a Catalunya Ràdio i conductor, durant uns quants anys, del programa ‘El món a RAC1’. Més tard, també va participar en la fundació del diari ‘Ara’ o va patir, com a bon culer que és, escrivint a el ‘Mundo Deportivo’. Però el Xavi, a més, té molt clara la diferència entre realitat i ficció, malgrat que el seu estimat i sorrut amic periodista Dani Santana a vegades ens fes pensar el contrari. Després van venir la passió d’‘Algú com tu’ o l’amistat de llarg recorregut de ‘Nosaltres dos’. I ara, retrata els secrets i les confidències de tres parelles a ‘Paraules que tu entendràs’, i per això l’hem convidat al nostre sofà, on estem segurs que amb ell serà molt fàcil entendre’ns.

 

Xavier Bosch, escriptor

Tot i els seus 30 anys com a periodista, no va ser fins que va començar a publicar la seva trilogia sobre Dani Santana, periodista immers en històries del gènere negre, que Xavier Bosch es va sentir escriptor. ‘Se sabrà tot’ (2009) va ser Premi Sant Jordi i es va convertir en un gran èxit de vendes, cosa que va esperonar Bosch a continuar escrivint. El resultat: un llibre cada dos anys i uns lectors fidels que no paren d’augmentar. I amb aquestes credencials, Xavier Bosch publica ‘Paraules que tu entendràs’.

La parella, als 50

A ‘Paraules que tu entendràs’, Xavier Bosch ens presenta tres parelles que tenen 50 anys i que semblen consolidades per sempre. Però sota aquesta calma hi ha un grapat d’inseguretats, mentides, falsedats i dobles vides que, segons Bosch, poden ser necessàries perquè la parella aguanti. Amb l’arquitectura com a rerefons, com als llibres anteriors ho havien sigut la música o la literatura, Bosch retrata una generació que viu a mig camí entre el model de parella tradicional i la inestabilitat sentimental dels temps actuals. I amb tot això ha escrit un llibre que ja és un èxit de vendes des de la seva sortida.