L’escola FX Animation ha dedicat unes jornades a defensar el paper de la dona en el món de l’animació, els videjocs, el cinema i el 3D. També ha lliurat per segon any les Beques MujereX, creades per facilitar l’accés de les dones a un sector en què la presència femenina és mínima. En el cas de l’animació, Alicia Núñez, fundadora de l’associació Mujeres de la Industria de la Animación (MIA), va presentar dades del sector i el col·lectiu Gaming Ladies, amb Judit Tur, traductora especialista en localització de videojocs, va explicar perquè és necessari un festival dedicat als videojocs que aglutini només a les dones.

Gaming Ladies

Judit Tur és traductora de videojocs i fa uns anys va crear Gaming Ladies, una trobada exclusiva per a dones del sector dels videojocs. L’objectiu era crear un espai on poder compartir experiències, situacions i preocupacions sobre el sector. Gaming Ladies ofereix l’oportunitat de conèixer referents femenins i conèixer la feina de les companyes del sector.

MIA

MIA va néixer el 2018 amb l’impuls d’un petit grup de dones professionals vinculades a l’animació, decidides a denunciar la discriminació que pateixen al sector. El 2015, per primera vegada, una dona va dirigir una pel·lícula d’animació i segons el Llibre blanc de l’animació, un 35 % dels treballadors són dones però no acostumen a tenir càrrecs directius. Una de les fundadores de MIA és Alicia Núñez, una guionista i productora de projectes d’animació.

Beques MujereX

FX Animation va presentar la primera edició de les Beques MujereX el 2018, valorades en més de 50.000 euros i aquest any han repetit la iniciativa. L’objectiu és fomentar l’accés de les dones al sector, cursant els màsters de direcció de cinema i fotografia i, especialment, dels més tècnics, com els cursos d’animació, edició o videojocs i concepte.