Casting Giulietta Teatre Lliure

‘Càsting Giulietta’ és un espectacle que es va estrenar al festival Grec i que ara enceta temporada al Lliure de Gràcia. És teatre comunitari. Què vol dir això? Que fa una funció social, i que les actrius que veiem no són actrius professionals, la majoria, de fet, és el primer cop que trepitgen un escenari.

cartell casting giulietta teatre lliure

El muntatge el dirigeix Juan Carlos Martel, que reincideix en això del teatre comunitari. L’any passat, quan encara ningú no sospitava que acabaria agafant les regnes del Lliure, va dirigir aquella peça tan meravellosa que era ‘Sis personatges’. En aquella ocasió va treballar amb el col·lectiu dels sensesostre, els actors eren cinc usuaris de la Fundació Arrels i la peça s’estructurava com una mena de fals documental, com un homenatge a un personatge fictici, que mai no va existir, però que es nodria de les experiències reals d’aquells actors no professionals. Doncs bé, aquí Martel repeteix l’esquema. En aquest cas treballa amb el col·lectiu de dones grans i estructura la peça com si fos un càsting per buscar el personatge de Julieta. Partint d’aquí, aquestes set dones ens expliquen les seves experiències i ens donen la seva visió sobre l’amor romàntic.

I què ens expliquen?

La Genoveva Garrigosa, per exemple, de 89 anys, està convençuda que l’amor pur no existeix. La María Dolores López, de 82, ens diu que l’amor, aquell amor incondicional, només pot venir d’un gos. I la Rosa Amades, de 88 anys, ens confessa que un dels dies més feliços del seu matrimoni va ser el dia que va morir el seu marit. I no us n’explico més perquè la gràcia és que hi aneu vosaltres i us deixeu seduir per aquestes set dones meravelloses. Conclusió, si de cas, que ens hem escoltar més la nostra gent gran, que hi ha molta gent gran sola, especialment dones, i que hauríem d’estar més per a ells.

Autoria: Marc Artigau i Juan Carlos Martel
Intèrprets: Rosó Amades, Genoveva Garriga, Isabel Linares, María Dolores López, Clara Manyós, Àurea Màrquez, Mariona Mayolas, Alícia Pueyo, Maria Salvador i Paquita Soler
Horaris: de dimecres a dissabte, a les 20 h. Diumenges, a les 18 h
Durada: 80 minuts
Espectacle en català

Consulteu la resta d’obres de la cartellera teatral AQUÍ!