El periodista Toni Garcia Ramon ha tingut ocasió d’estimar els seus ídols, de parlar d’ells, de conèixer-los i, un cop fet això, de voler matar-los. I tot plegat, en una clau molt més pacífica i, sobretot, dins els límits de la llei, ha abocat el seu instint assassí en un llibre: ‘Mata a tus ídolos’.

8.160 pel·lícules

Quan era petit, el mataroní Toni Garcia Ramon va donar tant la tabarra als seus pares que va aconseguir el que volia: un reproductor de vídeo. Corrien els primers anys 80, i en poc més d’una dècada el nostre convidat va veure 8.160 pel·lícules, convertint-se en el principal client del videoclub de la seva ciutat i cimentant un amor pel cinema que li ha servit de molt en la seva tasca de periodista cultural. Amb articles i entrevistes publicats a més de 100 mitjans de comunicació, un tractat sobre com ser autònom i no morir en l’intent i una aguda ‘Seriefobia’ que comparteix amb l’Òscar Broc, el Toni ha estat un habitual dels millors festivals de cinema del món. I allà, entre habitacions d’hotel i terrasses de bar, ha descobert que a alguns ídols és millor matar-los, encara que sigui metafòricament. Alguns d’ells, com John Carpenter o Anthony Hopkins, fan números per sortir molt mal parats…

 

 

Mata els teus ídols… però salva’n alguns

A ‘Mata a tus ídolos’, Toni Garcia Ramon ens explica l’amabilitat d’Al Pacino, el glamur de Helen Mirren, l’afabilitat de Robin Williams o la mala educació d’Ethan Hawke, però també ens recorda el dia en què Naomi Watts es va mostrar molt empàtica, aquella vegada en què Russell Crowe es va confabular amb un grup de periodistes, les inseguretats de Sofia Coppola o l’ocasió en què Harrison Ford li va robar el mòbil. Tot plegat, a més de les borratxeres d’Abel Ferrara, els discursos d’Oliver Stone, els regals enverinats de Tom Hanks o les rialles amb Idris Elba, formen un fresc sobre la seva feina com a periodista que ens demostra que fins i tot els artistes amb més classe són, al final, persones plenes de virtuts i inseguretats.

Mata a tus ídolos