La il·lustradora Patricia Soler és autora del llibre ‘Seguint les petjades’, un volum en què relata i il·lustra la idiosincràsia de tres barris del districte de Nou Barris: Can Peguera, Turó de la Peira i Vilapicina i la Torre Llobeta.

“He caminat molt i he parlat molt amb els veïns. M’he trobat amb un barri molt proper, molt amable i que de seguida està explicant-te les seves coses”, explica, i pensant en l’experiència que ha estat fer aquest llibre conclou: “M’ho he passat molt bé, la veritat”.

A part del veïnat, també ha posat molt la vista i el llapis en l’arquitectura present i passada del barri de Can Peguera: la Masia de Can Peguera, on es feia cola i que dona nom al barri; Can Carreres, edificació de la coneguda família paperera Guarro, i Ca l’Oliveres, popularment coneguda com la Casa de les Bruixes, una casa modernista feta per i per a un impressor reial del Vaticà i la seva família. “El més interessant de la casa és que va ser una de les primeres a la ciutat a tenir llum de gas”, especifica Soler.

Ca l’Oliveres, ubicada al passeig d’Urrutia número 5, avui dia és un CRAE, és a dir, un centre de residència i educació de menors no tutelars, i al voltant hi ha pisos per a gent gran, una edificació contemporània que ha rebut premis d’arquitectura.