El Saló Internacional del Còmic tanca la seva 36ena edició amb més de 118.000 visitants i amb una bona acollida dels nous espais com el Còmic Kids. Aquest any, el saló ha volgut retre homenatge als autors de l’últim quart de segle com el creador de “Superlópez”, Jan, Jack Kirby i les revistes de còmic per adults, entre altres. Això sí, ho ha fet sense oblidar els grans convidats internacionals com l’alemany Ralf König.

Ralf König

És un dels autors més importants d’humor i temàtica gai d’Europa i que acaba de publicar “Pitopausia”, una reflexió divertida de l’entrada de l’home a la maduresa.

María Hesse

Després de l’èxit de “Frida Kahlo. Una biografía”,  la il·lustradora María Hesse  s’ha enfrontat al repte de dibuixar a David Bowie. En aquesta ocasió, ha comptat amb l’ajuda de Fran Ruiz per desxifrar la part més personal del músic anglès. Hesse es caracteritza per dibuixar personatges femenins i per tenir una iconografia molt marcada.

Jan

Jan és el creador del cartell de la 36ena edició del Saló. D’aquesta manera, el Saló del Còmic ha volgut celebrar els 45 anys del naixement d’un dels seus grans personatges, SuperLópez. A més, el Saló ha comptat amb una mostra de 70 originals i reproduccions d’aquesta sèrie i altres obres de Jan.

 

36-cartell-saló-còmic-jan