La guionista i dibuixant Laura Pérez Vernetti ha estat guardonada, aquest divendres, amb el Gran Premi del 36è Saló Internacional del Còmic de Barcelona per la seva trajectòria professional. Aquest reconeixement s’emmarca dins de la celebració del Saló del Còmic, que es fa fins diumenge a Barcelona. La seva obra es va donar a conèixer durant els anys 80 gràcies a la qualitat artística i a les col·laboracions amb la revista ‘El Víbora’.

Pinturas de guerra’, d’Ángel de la Calle (Reino de Cordelia), s’ha endut el premi a millor obra d’autor espanyol’, mentre que ‘El arte de Charlie Chan Hock Chye. Una historia de Singapur’, de Sonny Liew (Amok Ediones / Dibbuks), ha estat proclamada com la millor obra estrangera. A més, el guardó a l’autora revelació de la Fundació Divina Pastora ha recaigut en la jove autora valenciana Ana Penyas. Per últim, ‘Los diletantes’ s’ha erigit com a millor fanzín.

Des del Saló del Còmic, reivindiquen aquests premis per “poder promocionar i recompensar els nostres autors, i reconèixer la tasca dels editors que aposten per ells”. També es vol mostrar “la riquesa i diversitat del còmic que s’ha publicat a Espanya en l’últim any”.

La dotació econòmica del Gran Premi del Saló i el premi a la millor obra d’autor espanyol és de 10.000 euros cadascun, mentre que el premi al millor fanzín és de 1.500 euros. El premi a l’autor revelació és de 3.000 euros, gràcies al patrocini de la Fundació Divina Pastora. Les categories de millor obra d’autor estranger i millor obra per votació popular no tenen dotació econòmica. En aquest sentit, la guanyadora és ‘Alma cubrae 1′ (Evolution / Panini Cómics), de Gonzalo Torné de la Guàrdia, Sergio Sandoval i Mado Peña.