La Sala Gran del TNC inaugura la temporada amb ‘La Rambla de les Floristes’, de Josep Maria de Sagarra. Es tracta del segon any consecutiu que el TNC enceta la temporada amb un clàssic del teatre català i ho fa amb un enamorat d’aquests clàssics, que és el Jordi Prat i Coll.  Sembla que el Nacional ha volgut repetir la fórmula de l’èxit de l’any passat. Llavors va ser Rusiñol, amb els seus ‘Jocs Florals de Canprosa’, i aquest any és Sagarra amb ‘La Rambla de les Floristes’. No obstant això, no te rés a veure amb Canprosa. Canprosa era irreverent, tenia un punt canalla i, fins i tot, podríem dir que provocador. Això, a ‘La Rambla de les Floristes’ no hi és. Aquesta vegada, Prat i Coll ha optat per una mirada més poètica, més tendra i més senzilla per acabar fent un homenatge propi a la Rambla.

Rosa Boladeras protagonitza aquesta Rambla de les Floristes

A la parada de l’Antònia hi ha la gran Rosa Boladeras. Només veure-la a ella ja justifica aquest muntatge, ja que ha tornat a brillar als escenaris per la porta gran com a protagonista d’una obra d’aquesta envergadura i en una sala com és la Sala Gran del Nacional.  En Prat i Coll explica que va ser el fet de conèixer la Rosa Boladeras el que el va fer decidir a dur a escena “La Rambla de les floristes”. Això, i l’atemptat del 17 d’agost a Barcelona, en què el director era a tocar de la Rambla, i va quedar tant commocionat, que  va decidir a muntar aquesta obra com una oda a la Rambla, com una declaració d’amor. De fet, al muntatge hi apareix l’atemptat amb una referència molt subtil, però molt elegant i pertinent amb una dualitat: un peu al segle 19 i l’altre als nostres dies, que queda molt ben reflectit gràcies a la Montse Amenós i el seu treball impecable de vestuari.

Rosa Maria Sardà va protagonitzar la versió de TV3 l’any 1986

Prat i Coll va conèixer ‘La Rambla de les Floristes’ gràcies a la versió que en va fer TV3 quan ell tan sols tenia uns 10 o 11 anys. Una versió que protagonitzava la Rosa Maria Sardà, dirigida per Orestes Lara i gravada íntegrament als estudis de Sant Joan Despí l’any 86. Ell explica, però, que a casa la tenien gravada en VHS i que l’havia vista centenars de vegades.

Informació de servei

Autoria: Josep Maria de Sagarra
Direcció: Jordi Prat i Coll
Intèrprets: Clara Altarriba, David Anguera, Albert Ausellé, Rosa Boladeras, Marina Gatell, Berta Giraut, Antònia Jaume, Davo Marín, Carme Milán, Albert Mora, Carol Muakuku, Albert Pérez, Xavier Ripoll i Jacob Torres
Horaris: Dijous i divendres, a les 20 h; dissabte, a les 19 h, i diumenge, a les 18 h
Durada: 110 minuts
Espectacle en català

Consulteu la resta d’obres de la cartellera teatral AQUÍ!