La Miranda Gas és una d’aquelles intèrprets a qui l’arbre genealògic semblava predestinar als escenaris. Filla, neta o neboda d’actrius, directors, dramaturgs i fins i tot toreros, la Miranda va començar a formar-se com a ballarina, abans de passar-se a l’actuació i, també, a la música. Al teatre, per exemple, ha fet bategar ‘Els cors purs’ més irlandesos, ha corregut pel ‘Jardín de los cerezos’ o s’ha autoconvidat a ‘Els tres aniversaris’. A la pantalla, la gran i la petita, ha après que ‘Vivir es fácil con los ojos cerrados’, ha sigut la ‘Laia’ de Salvador Espriu i s’ha convertit en una més de les habituals de ‘La Riera’. Ara, torna als teatres per passar una estona amb el seu ‘Viejo amigo Cicerón’, i avui seu al nostre sofà per compartir amb nosaltres la seva saviesa que, en aquests temps difícils, prou que ens cal.

 

Ciceró, el savi

Miranda Gas interpreta Túl·lia, la filla de Marc Tul·li Ciceró. Senador romà, un dels defensors més aferrissats del govern republicà i un gran orador d’aquest polític savi i mesurat, però també voluble i oportunista, segons a qui li preguntis, en recordem el seu triomf sobre Luci Sergi Catilina i la seva oposició a Juli Cèsar. A ‘Viejo amigo Cicerón’, Ernesto Caballero traça un retrat d’un personatge amb dubtes i conflictes molt actuals, algú que va saber entendre els riscos que corria la República romana enfront de la tirania i dels polítics més preocupats pel poder que pel poble. Amb direcció de Mario Gas i Josep Maria Pou i Bernat Quintana, com a Ciceró i com a l’esclau Tirió, l’espectacle ressona amb força en aquesta convulsa Barcelona.

Miranda Gas, actriu i cantant

Coneixem molt bé Miranda Gas per la seva faceta d’actriu, però alguns potser obliden que, la Miranda, també canta, i molt bé. Membre del grup Xazzar, amb qui va guanyar el premi Sona 9 i un premi Enderrock, la música va ser una part important de la seva vida durant quatre anys, els que va durar la formació. Tot allò es reflecteix a la seva feina, als espectacles en què, com en el cas que ens ocupa, pot exhibir les seves dots de cantant. Unes dots que sumen punts en una carrera que segur que serà ben llarga i que tornarà a posar els cognoms Gas Peña a tots els teatres.