‘SOM AQUÍ. Nosaltres, les dones, som aquí’ és la declaració d’intencions amb què ha arrencat la 18a edició del festival Escena Poblenou, que com cada any inclou moltes propostes d’autoria femenina amb la voluntat de compensar la falta de visibilitat de les creadores. Un programa multidisciplinari que es va inaugurar dijous al TNC amb l’espectacle ‘Habitació 1: Ultima Thule’, una coproducció dirigida per la companyia ATRESBANDES i interpretada pels ballarins d’HOTEL – Col·lectiu Escènic on la fusió del teatre i la dansa busquen camins intermedis.

La majoria d’edat del festival ha coincidit amb un calendari complicat que els ha obligat a cancel·lar o reprogramar les funcions i activitats programades per al divendres 18, per adherir-se a la vaga convocada en protesta per la sentència del procés. Aquesta decisió ha fet que no es poguessin estrenar els muntatges del projecte Embrions, que cada any presenta propostes en estat de gestació.

 

‘360 grams’, una espectacle d’Ada Vilaró

Entre les temàtiques d’aquesta edició destaca la desconstrucció dels binarismes home-dona amb l’humor i la música de Las XL a ‘Degenérate mucho’, així com la desnormativització dels cossos a través del muntatge ‘360 grams’, creat i interpretat per la directora del festival, Ada Vilaró. El títol fa referència al pes del pit que va perdre l’artista a causa d’una malaltia. Una proposta d’autoficció que és tot un cant a la vida en què Vilaró comparteix el seu viatge cap a una bellesa política que combat la superficialitat i els estereotips.