Avui ens proposem parlar de les primeres sèries destacades d’aquest 2021, que com a mínim en això està començant bé! Cinc estrenes i dues segones temporades són les propostes del Pep Prieto perquè tingueu on escollir!
1. ‘Bruja Escarlata y Visión’
Jac Schaeffer. Disney Plus, 2021
‘Bruja Escarlata y Visión’ és l’ambiciosa sèrie amb què Marvel demostra la seva aposta per portar a la televisió el seu univers expandit de les pel·lícules, en aquest cas centrant-se en dos personatges dels Avengers que feia temps que reclamaven una aventura pròpia. Aquí els veiem atrapats en un malson que sembla una comèdia de situació dels anys 50, fent de família feliç en un barri residencial, però no tarden massa a adonar-se que tot plegat té truc i és molt més sinistre del que aparenta. La crítica n’està lloant la seva manera de trencar amb la típica història de superherois. Aquest any, Marvel estrenarà encara tres sèries més a Disney+: ‘Falcon y soldado de invierno’, ‘Loki’ i ‘What if…?’, aquesta última d’animació.
2. ‘Lupin’
George Kay i François Uzan. Netflix, 2021
També hem de parlar de la gran aposta de Netflix per a aquest principi d’any, que ja és la més vista d’aquests dies a la plataforma. Es tracta d’una producció francesa que, amb tots els seus defectes, aconsegueix que t’hi enganxis amb facilitat. ‘Lupin’ és una història de robatoris que homenatja Lupin, però no va sobre Lupin. Aquest seria l’aspecte més discutible de la sèrie: la manera que té d’incloure-hi la figura d’Arsène Lupin està agafada una mica amb pinces, perquè es limita a ser una referència permanent per al seu protagonista i arriba a fer la sensació que és més una explotació de marca que no una bona idea narrativa. Ara bé, assumit això, aquesta història d’un home que vol provar la innocència del seu pare mort, acusat de robar un collar de Maria Antonieta, és molt entretinguda i les seves escenes de robatori estan rodades amb entusiasme. I té el carisma d’Omar Sy: el protagonista d”Intocable’ no ha estat mai un prodigi de recursos dramàtics, però no hi ha dubte que se sap guanyar la simpatia de l’espectador.
3. ‘Honor’
Gwyneth Hughes. Filmin, 2020
Filmin és la plataforma que està estrenant les sèries més compromeses del moment, com la magnífica ‘Honor’. Una minisèrie que reconstrueix un cas estremidor: el de la jova kurda que va ser trobada morta el 2006 a Londres i va resultar que el crim havia estat ordenat per la seva família, que no acceptava que hagués deixat el seu marit maltractador. La minisèrie se centra en la investigació policial i com va posar al descobert la indefensió de nombroses dones obligades a matrimonis de conveniència per motius religiosos. És, doncs, tant un thriller com una denúncia d’aquesta situació, que explica amb una naturalitat esfereïdora. La seva protagonista i productora és Keeley Hawes, ara molt coneguda gràcies a l’èxit de la sèrie ‘Bodyguard’.
4. ’22 de julio’
Sara Johnsen i Pål Sletaune. Filmin, 2020
En aquesta mateixa línia, Filmin està a punt d’estrenar una altra sèrie sobre fets reals imprescindible: ’22 de julio’, que tracta sobre els atemptats a Oslo del 2011. La sèrie ens ho ensenya des de diferents perspectives, des de les persones que ho van viure més a prop, com els policies que van assistir les víctimes, fins als periodistes que van informar-ne. I tot plegat amb una atenció al detall que posa la pell de gallina. La sèrie, que a més està molt ben interpretada, és una excel·lent anàlisi de les conseqüències emocionals de viure uns atemptats com aquest, que posen en dubte el nostre concepte de vida quotidiana.
5. ‘It’s a sin’
Russell T. Davies. HBO, 2021
El nou any també ens regala noves mirades a temes que ja s’han tornat habituals en televisió, com la lluita del col·lectiu LGTBI. És el cas de ‘It’s a sin’, una sèrie que agafa el títol d’una de les cançons més populars dels Pet Shop Boys i que vindria a resumir el context de la història: són les vides de quatre amics al Londres dels anys 80, quan els seus somnis i aspiracions topen de cara amb l’aparició del virus de la sida. La sèrie alterna un estil dinàmic i humorístic amb una faceta més dramàtica en què reflexiona sobre les conseqüències del que va passar en aquella dècada a l’estil de vida del col·lectiu. Hi apareixen, en papers secundaris, grans noms com els de Stephen Fry i Neil Patrick Harris. És la nova creació de Russell T. Davies, autor de sèries tan interessants com ‘Queer as folk’ i ‘Years and years’.
6. ‘La extraordinaria playlist de Zoey’
Austin Winsberg. HBO, 2020 – en emissió
Aquest també és un any de grans retorns, i alguns ja s’han començat a produir, com és el cas de l’esperada segona temporada de ‘La extraordinaria playlist de Zoey’, la història d’una noia que veu els pensaments dels altres com si fossin números musicals. La segona temporada feia una mica de por, perquè la primera era la perfecta suma entre sèrie que posa de bon humor i reflexió sobre el que realment sabem dels que ens envolten. Però també hem de dir que la història estava prou ben tancada i quedava el dubte si allargar-la no aconseguiria carregar-se els seus plantejaments. Però vistos dos episodis, es pot afirmar que a la sèrie encara li queden coses a dir. De nou, el millor són els números musicals, la selecció de cançons i la seva magnífica protagonista, Jane Levy. A diferència de la primera temporada, que es va estrenar sencera, aquesta vegada anem a episodi per setmana a HBO.
7. ‘Servant’
Tony Basgallop. Apple, 2020 – en emissió
Acabem amb una altra segona temporada, però en aquest cas per a la gent a qui agradi patir. Es tracta de la segona temporada de ‘Servant’, una sèrie sobre una parella que contracta una mainadera per tenir cura d’un nen una mica especial. Al principi resulta que no hi ha nen, sinó un ninot perquè la mare afronti el trauma d’haver perdut el seu nadó. Però un bon dia, resulta que el nen és de veritat i el pare investiga si la mainadera hi té alguna cosa a veure. Després del terrorífic final de la primera temporada, el seu productor, M. Night Shyamalan, ja ha avisat que la segona tindrà un gir sobrenatural. I els seus fans estem encantats, per descomptat!