El 14 d’abril de 1931 es va proclamar la II República i aquests dies a Barcelona se celebra la “Primavera Republicana” per recordar-ne els valors. La 4a edició de la “Primavera Republicana” porta a Barcelona xerrades, cinema i obres de teatre per celebrar durant la primavera els valors del republicanisme i fer un exercici de memòria. L’Ajuntament vol actualitzar la tradició republicana i vincular-la als reptes i als moviments de canvi del segle XXI: el feminisme, els moviments LGTBI o els moviments antiracistes o ecologistes.

Visitar el refugi 307

Els últims dies hem vist com la placa commemorativa que l’Ajuntament ha situat davant de la comissaria de la via Laietana per recordar les víctimes del franquisme i la repressió policial era cremada i pintada. L’Ajuntament l’ha arreglada i n’ha instal·lada una altra per recordar els treballadors de La Canadenca que fa just un segle va conquerir la jornada laboral de vuit hores i una placa al refugi 307 que aquest cap de setmana passat van visitar 400 persones en una jornada de portes obertes. El refugi es pot visitar cada diumenge per 3 euros.

 

Horaris

Diumenges: visites comentades a les 10.30 h, 11.30 h i 12.30 h.
A les 10.30 h: en anglès
A les 11.30 h: en castellà
A les 12.30 h: en català

Places limitades. Imprescindible reserva prèvia.
Festius tancat.

Les nenes refugiades

Maria Ojuel, historiadora i filla d’una refugiada, ens explica la realitat que van viure els infants refugiats durant la postguerra espanyola. La Maria Ojuel ens descobreix l’ajuda que van rebre els infants com el cas de la Maternitat d’Elna i cercarà paral·lelismes amb els conflictes i l’ajuda humanitària actuals.