La Festa Major de Gràcia suma tres carrers nous. Seran un total de 24 espais de guarniment amb la incorporació del carrer de Lluís Vives, la plaça del Nord i el retorn de la comissió de festes de la placeta de Sant Miquel, després d’un any d’aturada. Els carrers nous venen amb molta energia, però amb necessitats similars: busquen locals per treballar i més mans que participin en l’elaboració del guarniment.

Lluís Vives torna després de 50 anys

El carrer de Lluís Vives tornarà a guarnir-se després de 50 anys sense fer-ho. Els veïns han decidit recuperar l’esperit de la festa major i tornaran a decorar i omplir d’activitats aquest espai. Ja són una dotzena de persones treballant, però de moment ho han de fer des de casa, ja que no han trobat local on fer-ho. Tot i això, estan il·lusionats i ho tenen tot pensat. Com explica Roger Fe, de la comissió del carrer, s’organitzen als diferents menjadors dels veïns de la comissió de festa i “quan tanquem el carrer per guarnir-lo a l’agost, allà baixarem i muntarem les estructures grosses, està pensat, és més difícil, però sí que ens les enginyem, sens dubte”. Ampolles de plàstic, oueres o taps de conserva són alguns dels materials estrella del guarniment, i també estan treballant en la programació, que expliquen serà per a totes les edats i amb contingut social.

La placeta de Sant Miquel

També s’engalanarà la placeta de Sant Miquel, tot i que el nom de la comissió és del carrer de Lluís Antúnez. Aquest carrer ha estat un any aturat i ara es recupera a través de veïns i comerciants de la zona dels voltants de Riera de Sant Miquel. De moment, no han començat amb el guarniment, ja que busquen un local on poder fer-lo, però sí que tenen la idea que estarà vinculat al teixit de la zona, amb restaurants, modistes i ceramistes. També han iniciat una col·laboració amb l’Escola Jujol i estan en contacte amb l’Institut Vila de Gràcia. La idea és que tothom hi participi. Per atreure tot aquest teixit volen integrar a la festa la placeta de Sant Miquel, que fins ara en quedava exclosa. “No sabem ben bé com fer-ho encara, però intentarem que la part decorada i les activitats agafin una mica l’espai de la placeta, també perquè tothom s’hi senti present”, apunta Maria Chiara Ziliani, de la comissió de festes.

Els veïns faran festa a la plaça del Nord

La plaça del Nord se suma a la Fundació Festa Major de Gràcia amb la incorporació de l’associació de veïns. Fins ara, havien fet festa en aquest espai els joves del Casal Popular Tres Lliris i això havia causat molèsties als veïns. Per això, han decidit organitzar ells les festes. Diuen que programaran activitats respectuoses amb el veïnat i per a totes les franges d’edat. Els festers ja han començat a treballar en uns espais que els ha cedit l’Escola la Salle de Gràcia i expliquen que estan creant un guarniment senzill, ja que “un primer any no et pots posar a fer coses complexes, perquè saps que al final sempre hi ha problemes, coses que no esperaves, i perquè tampoc no sabíem quantes mans tindríem quan ens hi vam posar”.

Els tres carrers nous esperen trobar un local propi per treballar, sobretot les estructures més grans, i fan una crida al veïnat a participar en les festes noves. Amb aquests espais la Festa Major de Gràcia sumarà 24 carrers decorats aquest proper mes d’agost, una xifra important de participació, ja que des del 2001 que es va arribar a 25 carrers, no s’havia tornat a sumar-ne tants.