“Micos. Una història de primats” és una exposició que podem veure al Museu de Ciències Naturals de Barcelona i que ens descobreix el nostre parentiu amb els altres primats. La mostra, que aglutina 60 d’espècies de primats naturalitzats, ens explica de quina manera les diferents espècies s’han adaptat a sobreviure en una gran diversitat d’hàbitats. Podrem aprendre com mengen, es mouen, es comuniquen i sobreviuen els primats en un entorn en canvi constant. Aquesta exposició sobre primats es podrà visitar fins a finals de novembre al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, al Fòrum.

Laboratori de Natura

Situat dins del recinte del Parc de la Ciutadella, el Laboratori de Natura ocupa el Castell dels Tres Dragons, un edifici projectat per Lluís Domènech i Montaner com a cafè-restaurant de l’Exposició Universal del 1888. El Laboratori de Natura és una de les seus científiques del Museu de Ciències Naturals i custodia les col·leccions de zoologia (properament albergarà també les de geologia, situades actualment al Museu Martorell). Centralitza bona part de l’activitat de recerca científica i de gestió dels fons de les col·leccions, així com els serveis necessaris per preservar, documentar i estudiar aquest ric patrimoni. També acull una biblioteca especialitzada en aquestes disciplines científiques.

Visita el Laboratori de Natura

Excepcionalment, el dia 1 de febrer es podrà fer un recorregut inèdit. Els tècnics especialistes en conservació d’espècimens animals mostraran els espais de reserva i les condicions particulars d’emmagatzematge. També es podrà fer un cop d’ull als diferents laboratoris, on es realitzen els processos de conservació i preparació dels espècimens, com la taxidèrmia i altres pràctiques.