L’art de Quim Abella estrena la primera exposició del Centre d’Intercanvi Cultural Xina-Europa, inaugurat el mes de març passat. Situat al carrer de Trafalgar, el centre vol promoure la cultura local entre la comunitat xinesa de Barcelona.

La mostra d’Abella, que es pot veure fins a l’11 de febrer, presenta més d’un centenar d’imatges d’aquest artista digital. És una mostra de l’obra que ha desenvolupat al llarg de 30 anys. Destaquen els temes mitològics, les peces dedicades a Carmen Amaya o una sèrie dedicada al circ, entre d’altres. Ell mateix fa els models i les textures per crear les figures i també els entorns en què les situa. I tot, amb una barreja de tècniques: “M’agraden moltíssim les tècniques tradicionals, però ho faig amb eines que són digitals, del segle XXI”, explica.

Pont entre Orient i Occident

L’exposició és la primera que es fa al Centre d’Intercanvi Cultural Internacional Xina-Europa. Aquest centre acull diferents entitats culturals i té com a funció principal presentar als xinesos que viuen aquí la cultura local perquè en puguin gaudir. Alhora vol ser un espai de referència per presentar la cultura xinesa i els seus representants a la comunitat local. Guan Jie, directora del centre, diu que li agradaria “fer molts intercanvis”. “M’agradaria que els xinesos coneguin més art d’aquí i també em sembla interessant portar la cultura xinesa per als locals d’aquí de Catalunya”, diu.

El centre està situat al carrer de Trafalgar, 29, en una zona on la comunitat d’origen xinès és molt nombrosa i ja han organitzat diferents tallers i presentacions.