L’Associació Cultural Màgia Roja tanca el local del carrer de l’Alzina, número 20, a Gràcia. La propietat de l’espai no li renova el contracte de lloguer i, ara, busca un local per continuar fent activitats culturals.

El local que ha acollit durant cinc anys el projecte cultural de Màgia Roja abaixa la persiana. Mesos de negociació no han fet possible un acord per renovar el contracte de lloguer. “Diuen que tenen altres plans per al local, que no és una qüestió econòmica, senzillament imagino que volen fer pisos de luxe o coses d’aquestes que es fan ara”, diu Ramon Marcet, president de l’associació. Ara, busquen un local amb la intenció de quedar-se a Gràcia, tot i que ho veuen complicat.

15.000 socis i 400 nits artístiques

L’any 2017 van haver de tancar el local una temporada, mentre engegaven una campanya de micromecenatge per aconseguir finançament per fer obres d’insonorització. Un cop fetes, Màgia Roja va tornar a obrir i seguir programant. En aquest temps s’han organitzat 400 nits artístiques i hi han passat més de 15.000 socis. L’entitat explica que” s’ha creat una família” i vol agrair les mostres de suport que ha rebut.

Punt de trobada de l’underground

Fa més de 10 anys que van engegar el segell discogràfic i cinc que van obrir les portes per crear un local al seu gust. Per Ramon Marcet la idea va ser: “No hi ha un lloc que ens agradi, el fem a casa. Vam anar teixint com un entramat entre gent que es dedica a fer coses underground, no per fer-les underground, senzillament, perquè són coses minoritàries i el que és experimentació musical”. Així ha estat la programació de Màgia Roja, un espai que s’ha convertit en un club de discussió sobre utopies i distòpies, un lloc on explorar el fenomen de les vibracions, la psicodèlia i, sobretot, l’escena industrial de la ciutat.

Ara, el local tanca, però l’activitat continua en diferents espais de la ciutat fins que en trobin un de nou. De moment, ja hi ha programades dues sessions Refugi al Laut i a El Pumarejo, local que també va tancar les portes a Vallcarca i ha reobert a l’Hospitalet.