La barcelonina Myriam Swanson és un clar exemple que no cal néixer a Memphis per tenir ànima de blues i de rock. Influenciada per mites com Ella Fitzgerald o Etta James, va començar la seva carrera sent una adolescent i, amb 18 anys, ja col·laborava amb el saxofonista Dani Nel·lo, en una relació que s’ha mantingut amb el temps. La Myriam, a més, ha estat la veu dels Taboo Burlesque i ha actuat al costat de músics com Cesc Pascual o Amadeu Casas. Ara presenta a la Jamboree el seu segon disc amb la banda Magnolia, i avui la rebem a l”Àrtic’, on sabem que un bon estàndard de jazz diu més que mil paraules.

 

Cançons desconegudes i noves composicions

Myriam Swanson és, abans que res, una rockera. El jazz és un amor més recent, que l’ha duta a cofundar Magnolia, al costat de Francesc Capella, Xavi Hinojosa i Paco Weht. Amb ells, es va llençar a compondre cançons després que el cineasta Antonio Chavarrías li demanés que participés en la banda sonora del film ‘El elegido’ (2016). I així, al seu nou disc, els Magnolia presenten una mescla de composicions pròpies i de cançons rescatades de la història menys coneguda del jazz. Amb totes aquestes, Magnolia serà en concert dissabte 27 d’abril a la sala Jamboree.

Una intèrpret molt polifacètica

A més d’aquest projecte de jazz, Myriam Swanson continua amb la seva banda de rock, els Flamingo Tours, amb el qual treu el seu cantó més rocker, aquell amb què se sent més còmoda. Però, a més, Swanson continua les seves col·laboracions amb el músic de blues Amadeu Casas, i té també un altre grup, The Rythm Treasures. Amb tot plegat, sembla difícil que tingui temps per a res, però si una cosa sap aquesta música des dels seus inicis en el punk és que quants més pals es toquin, millor. I si tens a dins l’ànima d’una rockera, el que vols és sortir a ballar.